تفسیر آیه 2 سوره اسراء
اسراء از ریشه سری به معنای سیر و حرکت شبانه است. نامهای دیگر این سوره عبارتند از سبحان (تقدیس و تنزیه خداوند)، بنی اسرائیل.ویژگیهای سوره اسرا عبارتند از داستان پرماجرا و عبرت انگیز حضرت موسی (ع) با فرعون و بنی اسرائیل.
سوره اسراء (آیه 2)
وَ ءَاتَینا مُوسَی الکِتَبَ وَ جَعَلنهُ هُدیً لَّبَنِی اِسرَءِیلَ الَّاتَتَّخِذُوا مِن دُونِی وَکِیلاً « 2 »ما به موسی کتاب ( آسمانی ) دادیم و او را هدایتگر بنی اسرائیل قرار دادیم ، که غیر از من تکیه گاه و کار سازی نگیرید .
نکته ها
در قرآن، بارها سفارش به توکّل بر خدا و دورى از توکّل به غیر او شده و در کنار فرمان به توکّل، دلیل آن نیز بیان شده است . مثلاً در سوره اعراف می فرماید : چونخداوند علم بى نهایت دارد، بر او توکّل کن.(اعراف، 89) و درسوره یوسف مى فرماید: چون حکومت بدست اوست، پس بر او توکّل کن.(یوسف، 68) و یا در
سوره نساء مىفرماید: چون مالک بى چون و چرا اوست، پس او را وکیل خود بگیر.(نساء، 131)
رسالت حضرت موسى جهانى بوده است، هر چند در این آیه، موسى علیه السلام را براى بنى اسرائیل هادى مى داند، ولى در جاى دیگر او را برگزیده و هادى تمام
مردم مى داند: «نوراً و هدىً للنّاس»(انعام، 91) ، «اصطفیتُک على النّاس»(اعراف، 144).
پیام ها
1- در تبلیغ، گاهى خویشى و هموطن و همشهرى بودنِ مبلّغ با مخاطبان تاثیر دارد.«هُدىً لبنى اسرائیل»2- عصاره ى دعوت پیامبران، توحید است. «آتینا موسىالکتاب ... الاّ تتّخذوا»
3- انسان نیاز به تکیه گاه دارد، و انبیا، خداوند را تکیه گاه واقعى او معرّفى مى کنند.«الاّتتّخذوا مندونى وکیلاً»
منبع: وبلاگ فرهنگ قرآن
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}